søndag 7. september 2014

PlayDiplomacy.com

Diplomacy var ett veldig mormomt spill, hvor vi spilte som Tyskland.
Siden vi ikke visste hva slags spill det var og heller ikke hvordan vi spilte, derfor hadde vi ingen konkret plan, men den ble til å forstå spillet og ha det moro.
Vi hadde en allianse med Frankrike i starten, men etter en stund begynte de å vike fra avtalen, Østerrike-Ungarn hadde vi også med, så kom Italia og ville ha allianse, så vi var med de også, men da gikk vi inn i Østerrike-Ungarn, og Russland ville ha en avtale, men det ble ikke noe av. Så etter en stund begynte vi å gjøre det som passet oss best både med og uten alliansene. Så alliansene våre var egentlig bare der til pynt og vi fulgte dem som det selv passet oss. Alliansene våre var ikke spesiellt like som under 1. verdenskrig, Tyskland var med Østerrike-Ungarn. Vi var med Østerrike-Ungarn en liten stund, men vi brøyt med de og var med Frankrike og senere Italia.
Jeg tror at landet som klarte seg best enten var Frankrike eller Tyrkia/Osmanske riket, fordi de tok over store deler, men vi gjorde det egentlig ikke så dårlig heller. Landet som gjorde det dårligst var kanskje Østerrike-Ungarn eller Italia, det kan ha noe med alliansene de lagde, ellers vet jeg ikke.


Tyskland i virkeligheten ble angrepet av Frankrike, Russland, England... osv. Men i spillet så gjorde vi det overraskende bra, siden vi klarte å ta over, samtidig som at vi klarte å holde unna de fleste angrep mot oss.
I spillet så kan det hende at landene som ikke gjorde det så bra hadde problemer med å forstå spillet, slik at det da var vanskelig å lage allianser med de rette landene. I virkeligheten hadde de tapende landene store makter mot seg, blant annet Tyskland var omringet av Russland og Frankrike, i tillegg til at Storbritannia kom inn fra Frankrike og den tyske kysten. Sentralmaktene mistet også noen av sine allierte grunnet at de byttet til ententemaktene, blant annet Italia. Mot slutten var det USA sin ankomst som gjorde at ententemaktene måtte gi opp, derfor gjorde ententemaktene det bra i krigen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar