fredag 19. september 2014

18. september lekse Årsaker til 1. ww

Oppgave B: Årsaker til 1. verdenskrig:
Hva er årsakene til at 1. verdenskrig brøt ut? Det er egentlig flere årsaker til at krigen brøt ut. Blant annet skuddene i Sarajevo som spilte en stor rolle, men på en måte tror jeg at det kunne ha blitt en krig uten den hendelsen også. Fordi at på den tiden så var det flere land som begynte å synes at det gikk litt tregt og at ingen ting skjedde, de mente at det hadde vært for fredelig en periode. Dette gjaldt mest de som da var ganske store makter, England, Frankrike, Tyskland og Russland.
På en måte tror jeg at disse maktene nå ville ha en krig for å vise frem sin hær og sine våpen, det skulle bli en maktkamp hvor den sterkeste skulle vinne. I løpet av krigen ser en at det var jevnt mellom maktene, at de var omtrent like sterke. Det var nødvendigvis ikke meningen at det skulle bli en så stor krig, de fleste mente at sitt land ville vinne lett, men da når det ikke gikk ble krigen større og de hentet inn flere soldater fra koloniene sine. Det var også alliansene som gjorde krigen større ved at de dro inn land fordi det var slik "reglene" var. Jeg vil si at hovedårsaken når en ser bort fra skuddene i Sarajevo var maktkampen.


Kilder:
"Tidslinjer 2, verden og Norge, historie Vg3", Grimnes, Øhren, Eriksen, Wiig, Ertresvaag, Eliassen, Skovholt, H. Aschehough & Co. (W. Nygaard) 2008

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar